Het meest complete online trainingsplatform van horeca Nederland

✆ 041 328 02 36

PLAN DEMO

Theesommelier

Ontdek de wondere wereld van thee!

In deze module leer je o.a.:

  • De reis van zaadje tot blaadje
  • De verschillende soorten thee 
  • De perfecte kop thee zetten
  • Thee en food pairing

De demo is gratis en geheel vrijblijvend

PLAN DEMO
 

Leer alles van top theesommelier Mark van de Bogaart!

Vergeet wijn en speciaalbier... Indruk maken op gasten doe je met thee. Thee is in ons land razend populair tijdens een lunch of na een diner. Het is een genietmoment voor jouw gast. In deze prachtige module ontdek je hoe je dit moment nog specialer maakt. 

Het meest complete online trainingsplatform van horeca Nederland

✆ 041 328 02 36

PLAN DEMO

Een impressie van de inhoud:

 Weet jij waar het allemaal begonnen is?

Thee wordt al eeuwen gedronken om mensen samen te brengen. Om ons op te peppen of nou juist om ons te kalmeren, iedereen drinkt thee op zijn eigen manier. Thee is veel meer dan zo maar een drankje. Het is een traditie vol met eeuwenoude legendes.

Wat is thee nou eigenlijk?

Misschien ken je de Camellia wel als groenblijvende plant met witte bloemen die je veel in Nederlandse voortuinen tegenkomt. Daar kun je helaas geen thee van maken. Echte thee wordt gemaakt van het gedroogde blad van de Camellia Sinensis.

Van zaadje tot theeblaadje

Terroir is een begrip wat je misschien kent uit de wijnwereld. Met de term terroir bedoelen we alle lokale factoren die de groei van een plantje beïnvloeden. Om een goede thee te maken spelen een aantal elementen rondom dat theeplantje een belangrijke rol.

 Welke soorten thee zijn er allemaal?

Groene thee, zwarte thee, witte thee... Hoe komen we aan al die verschillende theesoorten? Bekijk het hier.

Hoe zet je de perfecte kop thee?

Nadat de thee een wereldreis heeft doorgemaakt kun jij in die laatste stappen de thee kraken of maken. In deze training legt Mark uit welke invloed jij hebt op de kwaliteit. 

 De nieuwe trend: Thee en food

Wanneer je thee met eten combineert zijn er in de basis twee manieren. Smaken versterken of contrasteren. Versterken: bijvoorbeeld bij een zoet gerecht serveer je een zoete thee. Contrasteren: bijvoorbeeld bij een zoet gerecht serveer je zure thee.

Zoek je iets wat je nog niet gevonden hebt? 
Vraag het tijdens de demo

YELLOWSTONE


OPLOSSINGEN


CONTACT


 

Yellowstone Horeca Services
Rondweg 69
5406 NK  UDEN

⌨️ info@yellowstoneacademy.nl

📞 041 328 02 36