Privacy Statement

Versie: 25 mei 2018

Dit privacy statement geldt voor de producten, diensten en websites aangeboden door Yellowstone Horeca Services.

Door dit privacy statement te publiceren, proberen we het eenvoudig te maken voor onze gebruikers om te begrijpen welke persoonsgegevens we verzamelen en opslaan, waarom we dat doen, hoe we die informatie ontvangen, opslaan en/of gebruiken en de rechten die een persoon heeft met betrekking tot zijn persoonsgegevens.


Introductie

Yellowstone is een online platform voor praktijkgerichte trainingen voor de horeca. Yellowstone vindt jouw privacy erg belangrijk en gaat zorgvuldig om met de verwerking van persoonsgegevens. We houden ons aan de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de “AVG”).

Yellowstone verwerkt persoonsgegevens van klanten (waaronder organisaties), leden, prospects en andere contactpersonen. Wij verkopen, verhandelen of verhuren geen persoonlijke informatie aan derden.

In dit privacy statement lichten we graag toe hoe we zorgvuldig om gaan met jouw persoonsgegevens.


Waarom hebben wij jouw gegevens?

We verwerken je persoonsgegevens om je zo goed mogelijk te helpen. Dat is het uitgangspunt van onze bedrijfsvoering en waarmee we onze doelstellingen bereiken. Over het algemeen geldt het primaire principe dat we geen persoonlijke informatie zullen gebruiken anders dan voor het doel waarvoor het werd verzameld en met toestemming van het individu.  

De gegevens stellen ons in staat om:

  • De identiteit van een persoon te verifiëren zodat we producten en services kunnen leveren
  • Te communiceren met een persoon over bijvoorbeeld:
    • De voortgang
    • De relatie met ons
    • Nieuwe of bestaande producten en/of services
    • Marketing en promoties
    • Competities, quizzen, certificaten en enquetes.
  • De inhoud van onze producten en services te verbeteren
  • Statististische gegevens zodat we een persoonlijkere ervaring kunnen bieden
  • Klachten te onderzoeken
  • Facturen te kunnen opmaken en versturen

We zullen de persoonlijke gegevens van een persoon niet openbaar maken of verkopen aan derden tenzij de toestemming van het individu is verkregen. We verzamelen je persoonsgegevens op basis van de gerechtvaardigde belangen of jouw toestemming, welke je te allen tijde kunt intrekken.

 


Ben je jonger dan 16 jaar?

Vraag dan toestemming aan je ouders of voogd. We kunnen niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Wij zullen in één van onze eerste mailtjes naar leden communiceren dat zij toestemming moeten vragen aan hun ouders om Yellowstone te gebruiken. Daarmee willen we voorkomen dat er gegevens over kinderen worden verzameld zonder ouderlijke toestemming. Wij raden ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen. Indien je vermoedt dat wij zonder toestemming de persoonlijke gegevens van een minderjarige hebben verzameld, neem dan contact met ons op via [email protected]. We zullen in deze gevallen de informatie verwijderen.

 

 

Welke gegevens hebben we van je?

Dat hangt af van een aantal zaken. Bijvoorbeeld welke producten of services je afneemt of gebruikt. Maar ook of je een organisatie, student, websitebezoeker of andere relatie met ons hebt. Het is mogelijk dat we onderstaande soorten gegevens verwerken.

Contactgegevens
We kunnen gegevens verzamelen zoals naam, e-mailadres, adres, woonplaats telefoonnummer en andere informatie waarmee we contact kunnen opnemen met de persoon.

Financiële gegevens
We kunnen gegevens verzamelen over een persoon zoals betaalinformatie, BTW nummer, bankrekeningnummer en bedrijfsnaam. Met deze gegevens kunnen transacties worden uitgevoerd.

Statistische gegevens
We kunnen informatie verzamelen over de online en offline voorkeuren, gewoonten, bewegingen, trends, beslissingen, verenigingen, lidmaatschappen, financiën, aankopen en andere informatie van een individu voor interne statistische doeleinden. 

Voortgangsgegevens 
We kunnen gegevens verzamelen over de voortgang van onze studenten, bijvoorbeeld welke trainingen ze hebben gevolgd, welke quizzen ze maken en welke certificaten ze behalen. 

Overige gegevens die u vrijwillig besluit te delen
We kunnen persoonlijke gegevens verzamelen die een persoon ons verschaft of die door anderen aan ons wordt verzonden over de activiteiten van de persoon. Zoals social media accounts, feedback, comments, foto’s en avatars. Daarnaast is het mogelijk dat we foto’s gebruiken van onze leden wanneer ze bijvoorbeeld een certificaat hebben behaald, hiervoor vragen wij uiteraard toestemming.

We gebruiken ook anonieme gegevens zoals cookies, pixels en bepaalde versleutelde data. Dat kan alleen wanneer jij daarvoor in je browser toestemming geeft. Wij slaan deze gegevens niet op, maar we gebruiken ze om onze website voor jou zo relevant en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.


Hoe komen we aan jouw gegevens?

De meeste gegevens zullen worden verzameld naarmate je de producten en services van Yellowstone gebruikt. We zullen ervoor zorgen dat een persoon zich ervan bewust is wanneer zijn persoonlijke informatie wordt verzameld (hetzij door elektronische of fysieke middelen). Gegevens worden waarschijnlijk op een van de volgende manieren verzameld:

Aanmeldingen / lidmaatschappen
Wanneer een persoon of organisatie zich inschrijft voor een product, service, lijst, account, verbinding of ander proces waarbij zij persoonlijke gegevens invoeren. Dit zullen zij doen om iets te ontvangen of te openen.

Medewerkers van organisaties
Wanneer een organisatie zich aanmeldt is het volgende van toepassing. Na de bedrijfsregistratie vragen wij om de namen en bijbehorende e-mailadressen van de medewerkers uit het team (studenten). De uitnodigingen om een persoonlijk account aan te maken worden vervolgens direct verstuurd naar de studenten. Studenten hebben de vrije keuze om hier gebruik van te maken of niet.

Comments / testimonials
Wanneer een persoon met ons correspondeert via blogposts, prikborden, forums, chatrooms, feedbackformulieren en / of testimonials die op onze website beschikbaar zijn.

Voortgang
Naarmate studenten trainingen doorlopen en quizzen behalen worden gegevens verzameld.

Verwijzingen
Wanneer een persoon naar ons wordt verwezen als een nieuwe potentiële klant.

Leveranciers
Wanneer een persoon ons producten of diensten levert.  

Overige bronnen
In sommige gevallen kunnen we ook persoonlijke informatie ontvangen van bronnen zoals advertenties, promoties, openbare registers, mailinglijsten, personeel, wervingsbureaus en onze zakelijke partners.

Contact
Wanneer een persoon op enige manier contact met ons opneemt.

Pixel marketing
Pixel-tags stellen ons in staat om e-mailberichten te verzenden in een formaat dat klanten kunnen lezen en ze vertellen ons of een e-mail is geopend.

Cookies
De website van Yellowstone maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die jij aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services. Er zijn drie soorten cookies:

Functionele cookies
Dit zijn cookies die nodig zijn om een website goed te laten functioneren of die ervoor zorgen dat je de website makkelijker kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het opslaan van je inloggegevens, zodat je niet elke keer in hoeft te loggen. Ook het opslaan van de inhoud van je winkelwagen of het sluiten van de cookiemelding vallen onder functionele cookies.

Analytische cookies
Dit zijn cookies die worden geplaatst om het gedrag van de bezoeker op deze website te meten en zo te kunnen analyseren. We gebruiken deze informatie om de website zo optimaal mogelijk te maken.

Tracking cookies
Dit zijn cookies die worden gebruikt om je surfgedrag binnen één of meerdere websites op te slaan. Hiermee kunnen persoonlijke aanbiedingen voor je gemaakt worden. De tracking cookies op deze website zijn zogenaamde ‘Third party cookies’. Dat betekent dat die cookies niet door ons geplaatst worden, maar door een andere partij. Dat gebeurt op het moment dat je via deze website bestanden opent die bij die andere partij opgeslagen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Youtube. Als je via deze site een YouTube-filmpje bekijkt, plaatst YouTube een cookie bij jou.

Volgens de wet mogen wij cookies op je apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Met bijvoorbeeld functionele cookies worden geen persoonsgegevens verzameld. Om deze cookies op deze website te plaatsen is geen toestemming nodig. Ze worden daarom direct ingeladen als je de website bezoekt.

Bij analytische cookies is in sommige gevallen wel toestemming nodig en in sommige gevallen niet. Dit hangt namelijk af van de gebruikte instellingen van de cookies. Op deze website wordt gebruik gemaakt van Google Analytics. Echter hebben we bij de instellingen hiervan de gegevens die worden verzameld geanonimiseerd waardoor er dus geen persoonsgegevens worden verzameld en wij voldoen aan de handleiding van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit soort cookies worden daarom direct ingeladen op het moment dat je de website bezoekt.

Voor alle andere soorten cookies hebben we je toestemming nodig. Denk hierbij aan de tracking cookies. Voor deze cookies hebben we altijd je toestemming nodig voordat die geplaatst mogen worden. Deze cookies worden dus pas ingeladen op het moment dat je daarvoor toestemming hebt gegeven.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

Wij bewaren je persoonsgegevens zo lang als nodig is ter realisering van de doeleinden van dit privacy statement. Dus niet langer dan noodzakelijk is. Dit is bijvoorbeeld zolang als je een account bij ons hebt. Als het gaat om financiële gegevens zolang als de wet ons voorschrijft.

Heb je hier vragen over, dan kun je contact opnemen met [email protected].


Hoe zorgen wij dat jouw gegevens veilig zijn?

We nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Wij houden ons aan alle regels op het gebied van privacy. Wij hebben onder andere de volgende technische en organisatorische maatregelen.

  • Logische toegangscontrole met gebruik van unieke logins en wachtwoorden.
  • We versturen jouw gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen (SSL). Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje.
  • Intern worden de gegevens beveiligd middels een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • De apparaten van onze medewerkers zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • Alle medewerkers van Yellowstone die toegang hebben tot persoonsgegevens zijn getraind in het zorgvuldig omgaan met jouw gegevens.
  • DKIM zijn internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.

Indien er sprake is van een inbreuk op de beveiliging welke heeft geleid tot de toevallige of onwettige vernietiging, het verlies, de wijziging, ongeautoriseerde openbaarmaking van of toegang tot persoonlijke informatie, dan doen we het volgende. Zodra we vaststellen dat er een risico is van de inbreuk op de beveiliging, dan zullen we onmiddellijk de relevante toezichthoudende autoriteit op de hoogte stellen. Als we vaststellen dat er een hoog risico is van de beveiligingsinbreuk zullen we de getroffen personen onmiddellijk op de hoogte brengen.

 

Met wie delen we jouw gegevens?

Yellowstone deelt jouw gegevens alleen als het onze dienstverlening verbetert. Onze academy is bijvoorbeeld gebouwd in een learning management systeem dat we met grote zorgvuldigheid hebben geselecteerd. Zij zijn in aanloop naar de AVG gekeurd door een data protection impact assessment. Maar buiten dat, delen we jouw gegevens niet zomaar en we verkopen jouw gegevens al helemaal niet aan andere partijen.

Ter realisering van de doeleinden beschreven in deze Privacyverklaring kunnen wij uw gegevens buiten de Europese Economische Ruimte overdragen. Wanneer dit het geval is, zullen wij de juiste maatregelen nemen om er zeker van te zijn dat persoonsgegevens goed beveiligd zijn. Voor overdrachten naar de Verenigde Staten zorgen wij ervoor dat een dergelijke Amerikaanse partij aan het Privacy Shield voldoet. Voor andere overdrachten, kunnen we uw gegevens overdragen aan een door de Europese Commissie erkend land dat met betrekking tot persoonsgegevens een passend beschermingsniveau biedt.

 

Externe service-providers
Wij maken gebruik van de volgende externe service-providers met wie elk verwerkersovereenkomsten afgesloten zijn: Facebook, Google, ActiveCampaign, PayPro en Moneybird. Wij blijven verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Er zijn enkele omstandigheden wanneer we de informatie van een persoon moeten vrijgeven. Bijvoorbeeld wanneer we geloven dat een persoon zich bezighoudt met frauduleuze, bedrieglijke of onwettige activiteiten waar een overheidsinstantie van op de hoogte moet zijn. Of wanneer een wet dat vereist. Of om ons bedrijf te verkopen (in die zin dat we mogelijk persoonsgegevens moeten overdragen).

 

Wat zijn jouw rechten en wat kun jij doen?

Jij kunt bij ons altijd je gegevens inzien en waar mogelijk laten aanpassen of verwijderen. In jouw persoonlijke account vind je al een deel van deze gegevens. Om al jouw gegevens in te zien kun je ons per e-mail ([email protected]) een verzoek sturen. Wij doen er dan alles aan om je zo snel mogelijk te helpen, in ieder geval in overeenstemming met de richtlijnen uit de AVG.

  • Gebruikers van Yellowstone kunnen hun persoonlijke informatie te allen tijde bijwerken door te klikken op instellingen in hun persoonlijke account.
  • Wanneer een persoon zijn eigen gegevens niet zelf kan bijwerken, zullen wij op verzoek de persoonsgegevens corrigeren, binnen de richtlijnen van de AVG.  
  • Het is de verantwoordelijkheid van een persoon om ons te voorzien van correcte en waarheidsgetrouwe persoonsgegevens. We kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor informatie die ons is verstrekt en die onjuist is.
  • Het kan zijn dat we alle persoonlijke informatie die we over een persoon hebben in de volgende omstandigheden moeten verwijderen.
    • Wanneer de persoonsgegevens niet langer noodzakelijk zijn in verband met het doel waarvoor deze oorspronkelijk zijn verzameld en/of verwerkt.
    • Wanneer de persoon zijn toestemming intrekt.
    • Wanneer de persoon zich uitschrijft van een maillijst.
    • Wanneer de persoon bezwaar maakt tegen de verwerking en er geen hoger legitiem belang is om de verwerking voort te zetten.
  • De verwerking van de persoonsgegevens in strijd was met de AVG.
  • De persoonsgegevens moeten worden gewist om te voldoen aan een wettelijke verplichting.



Wat als dit privacy statement wijzigt?

Als we besluiten dit privacy statement te wijzigen, plaatsen we de wijzigingen op onze website https://www.yellowstoneacademy.nl/pages/privacy-statement. Raadpleeg deze site om eventuele wijzigingen te bekijken. Wij zullen de personen waarvan wij contactgegevens hebben op de hoogte brengen van toekomstige wijzigingen.



Hoe kun je contact met ons opnemen?

Bij Yellowstone focussen we ons op zoveel mogelijk waarde toevoegen aan onze gebruikers zonder dat de privacy van onze gebruikers in gevaar komt. Mocht je feedback, vragen of ideeën hebben omtrent de privacy van Yellowstone, dan kun je deze mailen naar [email protected]

Close

70% Compleet

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en acties.