De voordelen van online trainen in de horeca

Uncategorized Jul 31, 2019

Vooral toen we net begonnen kregen we weleens de vraag of online trainingen in de horeca echt zouden werken. Het is toch mensenwerk? Je kunt het toch alleen maar leren in de praktijk? Gelukkig weten we inmiddels dat het werkt. 

Online trainingen worden steeds populairder, vooral onder de jonge generatie. Onderzoek laat zien dat drie van de vier jongeren weleens een online cursus heeft gevolgd.  

Komt dat door het gemak? Komt het door de veelzijdigheid? Komt het door de betaalbare prijzen? Waarom niet door al het bovenstaande?

In deze blog leggen we uit en laten we je zien hoe Yellowstone je kan helpen met het trainen van je personeel. 

 

Online video's zijn boeiender

We krijgen per dag onvoorstelbaar veel informatie op ons af. Daarvan is 90% van de informatie die wordt doorgegeven aan de hersenen visueel. De hersenen vinden het ook fijner als het visueel wordt uitgelegd, het wordt dan ook vele malen sneller verwerkt dan tekst. Omdat je meteen ziet hoe het in de praktijk wordt toegepast is 75% van de medewerkers sneller geneigd een training via een video te bekijken dan documenten, e-mails of artikelen te lezen. 

Wij geloven in de kracht van video om iets duidelijk en snel over te kunnen brengen. Niet voor niets wordt YouTube al vaker gebruikt dan Google onder Generatie Z. 

 

Het bespaart tijd 

Een training organiseren in de horeca kan nog weleens een uitdaging zijn. Probeer maar eens iedereen bij elkaar te krijgen. Horeca is voor vele een bijbaantje. Dat zorgt ervoor dat iedereen overdag andere verplichtingen heeft. In de avond zijn de meeste horecabedrijven open en in het weekend zijn we natuurlijk ook open. Dan blijven de zaterdag of zondag overdag over. Nou even denken, zondag vroeg op voor een training, liever niet. Zaterdag overdag blijft dan over. 

Training is belangrijk maar het kan heel erg tijdrovend zijn. Online leren in ieders eigen tijd, even tussendoor, via mobiel is daarbij een uitstekende oplossing. 

 

Het is overal en altijd toegankelijk.

In plaats van allemaal samen in een training te zitten, kun je je eigen dingen doen en personeel leert bij in hun eigen tijd. 

Trainingen pauzeren, later verder kijken, een hele module doorlopen, snelle tips en stappenplannen downloaden, het kan allemaal op Yellowstone. 


Het maakt het inwerken makkelijker

We weten allemaal dat een goed inwerktraject goed is voor het personeel. Toch schiet het er in de meeste horecabedrijven vaak bij in. Gevolg is dat de nieuwe medewerker vaak in het diepe wordt gegooid.

Daarnaast vergeten we de kleine details die voor ons vanzelfsprekend lijken vaak uit te leggen. Onderweg sturen we bij, vallen we een keer uit tegen de medewerker, totdat ze het door heeft. 

Een online trainingsprogramma zorgt ervoor dat medewerkers vanaf de eerste dag klaar zijn om te gaan. Tuurlijk gebeurt het in de praktijk en is dat waar je er beter in wordt, maar alvast een voorbeeld hebben gezien doet wonderen. Yellowstone maakt medewerkers voordat ze echt beginnen alvast bewust van de cruciale momenten in de horeca. 

 

Het is vriendelijk voor je portemonnee

Een online lidmaatschap voor personeelstraining klinkt misschien duur. Maar veel bedrijven merken dat online training veel betaalbaarder is. Zonder de noodzaak om een training te organiseren wordt een online oplossing een goedkopere en bovendien veel gemakkelijkere optie.

Daarnaast bespaart het niet alleen kosten het zorgt ook voor meer omzet. Onderzoek laat zien dat online trainen binnen een jaar een positief rendement op uw investering laat zien. Des te meer je personeel leert, des te sneller, slimmer en beter ze kunnen werken. 

Yellowstone is het meest complete online trainingsplatform van horeca Nederland

Benieuwd naar onze aanpak of wil je eens sparren over de groeikansen in jouw bedrijf? 

PLAN EEN GRATIS DEMO
Close

50% Compleet

Wil je tips en inspiratie in je mailbox om je bedrijf te laten groeien? 

Je kunt je altijd weer uitschrijven.