Het meest complete online trainingsplatform van horeca Nederland

✆ 041 328 02 36

PLAN DEMO

Barista

Beheers jouw koffiemachine van a tot z! 

In deze module leer je o.a.:

  • De reis van koffiezaadje tot koffiebes
  • In 7 stappen de perfecte espresso maken
  • Hoe maak je de ideale melkschuim
  • Het geheim voor de perfecte cappuccino 
  • De machine schoonmaken

De demo is gratis en geheel vrijblijvend

PLAN DEMO
 

Leer alles van meervoudig kampioen Rose van Asten. 

Nederlandse kampioenschappen, wereldkampioenschappen, Rose heeft het allemaal meegemaakt. En goed nieuws, ze heeft alle tips en tricks die je nodig om de beste koffiedranken te maken voor je samengevat in deze geweldige module.

Een must-watch voor iedere koffieliefhebber! ☕️

 

Een impressie van de inhoud:

Waarom zijn er barista's?

Er zijn veel koffieliefhebbers in de wereld. De meeste daarvan hebben geleerd hoe je koffie zet, zoveel koffie, zoveel water, knopje indrukken en klaar. Maar er zijn zoveel factoren die een rol spelen als je echt mooie koffie's wilt maken. Een barista is opgeleid en weet precies wat de invloed van die factoren is op de smaak van de koffie. Een barista is specialist. 

Van koffiezaadje tot koffiebes

Het begint allemaal met het zaaien van de pit. Dit ontkiemt zich in een plantje, na 4 jaar komt er bloesem aan het plantje en na 5 jaar komen de eerste vruchten in de kleur groen tevoorschijn. Wanner deze vruchten rijpen krijgen ze de kleur rood en oranje. In een bes zitten twee boontjes en soms zit er maar één in. 

In 7 stappen de perfecte espresso maken

Met deze vaardigheid maak jij iedere keer weer de lekkerste espresso. En het is ook de basis voor alle andere koffie's. Wist je trouwens dat, als je drie barista's met exact dezelfde koffie en appratuur een espresso laat maken, smaken ze all drie anders. 

 De juiste melk om op te schuimen

Of je melk goed kunt opschuimen is afhankelijk van twee factoren, de bestandelen van de melk en de tempratuur. 

 De perfecte melkschuim maken

Aangezien 60 tot 70% van de koffiebestellingen in de horeca melkkoffie’s zijn is het belangrijk om te weten hoe je de perfecte melkschuim maakt. Goede melkschuim noemen we microfoam. De luchtbelletjes zijn zo microscopisch klein dat je ze met het oog niet ziet. 

 In 4 stappen een klassieke cappuccino maken

Het woord cappuccino komt van de kapucijnen monniken. Kijk je van boven af op de kappucijnen monniken zie je een wit kapje en daaromheen een bruine kring van hun haren. Dit werd vergeleken met het aanzicht van een klassieke cappuccino, een mooie witte binnenkant en een bruine rand van ongeveer een halve tot een hele centimeter.

Zoek je iets wat je nog niet gevonden hebt? 
Vraag het tijdens de demo

YELLOWSTONE


OPLOSSINGEN


CONTACT


 

Yellowstone Horeca Services
Rondweg 69
5406 NK  UDEN

⌨️ info@yellowstoneacademy.nl

📞 041 328 02 36